Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Πολλαπλασιαστικό υλικό. ΠΡΟΣΟΧΗ !


Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουμε στην προμήθεια του πολλαπλασιαστικού υλικού που θα χρησιμοποιήσουμε σε οποιαδήποτε καλλιέργεια. Υπάρχουν πολλές παγίδες τις οποίες πρέπει να προσέξουμε για να αποφύγουμε και να αποκτήσουμε υγιές, καλής ποιότητας και οικονομικό πολλαπλασιαστικό υλικό. Υπάρχουν ασθένειες π.χ. οι οποίες δεν εμφανίζονται άμεσα στα φυτά με αποτέλεσμα να προμηθευτούμε άρρωστα φυτά ενώ με την πρώτη όψη φαίνονταν υγιή. Επίσης οι τιμές στην αγορά των φυτών εμφανίζουν μεγάλες διακυμάνσεις. Πρέπει να κάνουμε πολύ καλή έρευνα αγοράς γιατί με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε πραγματικά να βρούμε φυτά σε πάρα πολύ καλές τιμές και με πολύ καλή ποιότητα. Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε μερικά βήματα που πρέπει να προσέξουμε πριν από την αγορά του πολλαπλασιαστικού υλικού για να μην την πατήσουμε .....


Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να επικοινωνήσουμε με πολλά φυτώρια και να μάθουμε τι φυτά έχουν (μέγεθος γλάστρας - φυτού, ποικιλίες), τιμή, προέλευση και αν είναι ελεγμένα από κάποιον φορέα όσον αφορά την υγεία και την ποιότητά τους.

Το δεύτερο βήμα είναι να επισκεφθούμε το φυτώριο (αν είναι δυνατόν μαζί με κάποιον γεωπόνο) έτσι ώστε να διαπιστώσουμε αν η κατάσταση των φυτών συμβαδίζει με την τιμή στην οποία πωλούνται. 

Το τρίτο βήμα είναι να επικοινωνήσουμε αν είναι δυνατόν με κάποιους καλλιεργητές - παραγωγούς έτσι ώστε να μας συμβουλέψουν για την αγορά πολλαπλασιαστικού υλικού και να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ποικιλίες, την προσαρμοστικότητά τους και τις τιμές τις αγοράς. Μέσα από την εμπειρία τους ίσως αποκομίσουμε σημαντικές πληροφορίες οι οποίες θα μας φανούν πολύτιμες πριν από την τελική μας απόφαση. 

Η ποιότητα και το μέγεθος του πολλαπλασιαστικού υλικού είναι πολύ σημαντικά γιατί από αυτά εξαρτώνται πολλά. Η υγεία και η ανθεκτικότητα των φυτών, το μέγεθός τους και κατά συνέπεια ο χρόνος τον οποίο θα χρειαστούμε για να πάρουμε την πρώτη μας παραγωγή και πολλά άλλα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...