Υλικά
1 φλ.τσ. κινόα
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια λευκά ή μπράουν
1/2 φλ.τσ. αποξηραμένα πορτσίνι (προαιρετικά)
3/4 φλ.τσ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο λυωμένη
3/4 φλ.τσ. λευκό κρασί
4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1/2 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή250 γρ. φρέσκα μανιτάρια λευκά ή μπράουν
1/2 φλ.τσ. αποξηραμένα πορτσίνι (προαιρετικά)
3/4 φλ.τσ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο λυωμένη
3/4 φλ.τσ. λευκό κρασί
4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1/2 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε 1/2 φλ.τσ. χλιαρό νερό για 30'.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το κινόα με 2 φλ.τσ. νερό αλατισμένο να πάρει
βράση, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουμε και
αφήνουμε περίπου 15' μέχρι να απορροφήσει το νερό και να γίνει διάφανο.
αφήνουμε περίπου 15' μέχρι να απορροφήσει το νερό και να γίνει διάφανο.
Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο και μαραίνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για 3'-4'. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, φρέσκα και αποξηραμένα και σωτάρουμε για 5'-6' σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει λίγα λεπτά και να πήξει σαν σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το σκόρδο και το βρασμένο κινόα. Ρίχνουμε 3 κ.σ παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως, με παρμεζάνα από πάνω.
πηγή: www.athinorama.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου