Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Κέικ με σοκολάτα, βανίλια και γκότζι berries


Το κέικ με γκότζι berries εκτός από μια υπέροχη και ιδιαίτερη γεύση μας δίνει απλόχερα όλα τα ευεργετικά  συστατικά του. Είναι υπέροχο να το ψήνεις και να ξέρεις ότι αυτοί οι καρποί κρύβουν του κόσμου τα καλά για την υγεία. 
Χρόνος προετοιμασίας:   15 λεπτά                  
Χρόνος εκτέλεσης:  1 ώρα και 45 λεπτά

15 κομμάτια

Υλικά:
3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. γκότζι berries
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο
1½ – 2 φλιτζ.  ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε)
5 αβγά (ξεχωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
χυμό ενός μέτριου πορτοκαλιού
2- 3 βανίλιες
λίγο αλάτι
λίγη κανέλα
3-4 κ. σ. γάλα
2-3 κ. γ. κακάο 

Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200º. Τοποθετούμε τα γκότζι berries σε μπολ με ζεστό νερό, αφήνουμε 10 λεπτά και στραγγίζουμε. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για δέκα λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν ένα αφράτο και ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε τα μυρωδικά, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό και χτυπάμε για λίγο ακόμη στο μίξερ. Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με αναδευτήρι και όχι με το μίξερ. Προσθέτουμε το γάλα, χτυπάμε τα ασπράδια με 1-2 σταγόνες χυμό λεμονιού σε μαρέγκα και προσθέτουμε. Αλευρώνουμε τα γκότζι berries και προσθέτουμε στο μείγμα. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και προθέτουμε σ’ αυτή το κακάο. Αδειάζουμε σε φόρμα (άσπρη ζύμη, καφέ ζύμη, άσπρη ζύμη) και  ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180-200º και στους 180º   για άλλα 30 –45 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Όταν μισοκρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...