Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Τηγανίτες με σος βατόμουρου-ροδάκινου


Υπέροχες τηγανίτες για θεϊκό πρωινό. Ψάξε για θυμαρίσιο βιολογικό μέλι στα καταστήματα υγιεινής διατροφής. Εάν δε βρεις βατόμουρα, μπορείς να τα αντικαταστήσεις με φράουλες.
 
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά

Υλικά:

Για τη σος
1 ½ φλιτζ. βατόμουρα
1 φλιτζ. ροδάκινα, σε φέτες
μία πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. σκόνη αραρούτι
1/4 φλιτζ. νερό

Για τις τηγανίτες
2 μεγάλα αβγά
1/4 φλιτζ. θυμαρίσιο μέλι
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 φλιτζ. νερό
1 ½ φλιτζ. αλεύρι ολικής αλέσεως
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.σ. αραρούτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάλε τα βατόμουρα, τα ροδάκινα και το μοσχοκάρυδο σε μικρό κατσαρολάκι, σκέπασέ το και άφησέ τα να σιγοβράσουν για 10-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίξε το αραρούτι στο νερό. Ανέβασε τη φωτιά και ρίξε το υγρό με το αραρούτι στα φρούτα και ανακάτεψε για 1 λεπτό, μέχρι το μείγμα να γίνει παχύ και γλασέ. Άφησέ τα να κρυώσουν ενώ φτιάχνεις τις τηγανίτες. Χτύπησε τα αβγά, το μέλι, τη βανίλια και το νερό σε μπλέντερ για 1 λεπτό, μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.

Πρόσθεσε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και το αραρούτι. Χτύπησέ τα μέχρι να γίνει τελείως ομοιόμορφο το μείγμα. Ζέστανε λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Βάλε μία γεμάτη κουταλιά της σούπας ζύμη για κάθε τηγανίτα στην κατσαρόλα.

Ψήσε για 2-5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστούν μικρές φούσκες στο πάνω μέρος. Αναποδογύρισε τις τηγανίτες και ψήσ’ τες από την άλλη πλευρά για 1-2 λεπτά.
Βάλε τις τηγανίτες σε ένα πιάτο (ή σε πυρίμαχο σκεύος στο φούρνο, στους 120οC, για να μείνουν ζεστές οι τηγανίτες μέχρι να είναι όλες έτοιμες). Επανάλαβε με την υπόλοιπη ζύμη και σέρβιρε γαρνιρισμένες με ζεστή σος φρούτων.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα (3 τηγανίτες, 1/2 φλιτζ. σος): 462 θερμίδες, 31 γραμμ. λιπαρά, 3 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 38 γραμμ. υδατάνθρακες, 13 γραμμ. πρωτεΐνες, 7 γραμμ. φυτικές ίνες, 111 mg ασβέστιο, 2 mg σίδηρος.

πηγή: www.shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...