Εκτέλεση
Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι βάλε τα 600 γρ. βατόμουρα, το νερό, 1/2 κούπα ζάχαρη, τη φλούδα και το χυμό λεμονιού, το καλαμποκάλευρο και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά.
Άφησε τα να κρυώσουν και απομάκρυνε την φλούδα του λεμονιού.
Πρόσθεσε τα υπόλοιπα βατόμουρα και ανακάτεψε.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, τα καρύδια και το βούτυρο και ανακάτεψε με τα χέρια σου μέχρι η ζύμη να γίνει ψυχουλιαστή.
Τοποθέτησε το μείγμα των βατόμουρων σε μικρές θήκες και πρόσθεσε από πάνω αρκετή ποσότητα της ζύμης.
Ψήσε τα 20 λ επτά ή μέχρι να ροδίσουν.
229 θερμίδες, 22 γρ. Σάκχαρα, 9 γρ. Λιπαρά
Τip: Μπορείς να κάνεις παραλλαγές αυτής της συνταγής με πολλά από τα αγαπημένα σου φρούτα όπως μήλα και αχλάδια.
Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι βάλε τα 600 γρ. βατόμουρα, το νερό, 1/2 κούπα ζάχαρη, τη φλούδα και το χυμό λεμονιού, το καλαμποκάλευρο και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά.
Άφησε τα να κρυώσουν και απομάκρυνε την φλούδα του λεμονιού.
Πρόσθεσε τα υπόλοιπα βατόμουρα και ανακάτεψε.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, τα καρύδια και το βούτυρο και ανακάτεψε με τα χέρια σου μέχρι η ζύμη να γίνει ψυχουλιαστή.
Τοποθέτησε το μείγμα των βατόμουρων σε μικρές θήκες και πρόσθεσε από πάνω αρκετή ποσότητα της ζύμης.
Ψήσε τα 20 λ επτά ή μέχρι να ροδίσουν.
229 θερμίδες, 22 γρ. Σάκχαρα, 9 γρ. Λιπαρά
Τip: Μπορείς να κάνεις παραλλαγές αυτής της συνταγής με πολλά από τα αγαπημένα σου φρούτα όπως μήλα και αχλάδια.
πηγή: www.shape.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου