Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Σπαράγγια κατά του διαβήτη


Η θεραπεία του διαβήτη ίσως τελικά έρθει από... την κουζίνα μας, καθώς μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Nutrition αποδεικνύει ότι τα σπαράγγια διαθέτουν ισχυρές αντιδιαβητικές ιδιότητες. Ειδικότερα οι ερευνητές βρήκαν ότι η συχνή κατανάλωσή τους διατηρεί σταθερά και μέσα στα επιτρεπτά όρια τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Επιπλέον διεγείρει την παραγωγή ινσουλίνης, η οποία είναι η ορμόνη που χρειάζεται το σώμα για να απορροφήσει τη
γλυκόζη.

Ειδικότερα οι επιστήμονες χώρισαν τα πειραματόζωα που είχαν διαβήτη σε δύο ομάδες και χορήγησαν για 28 ημέρες και σε καθημερινή βάση εκχυλίσματα από σπαράγγια στη μία και ένα αντιδιαβητικό φάρμακο στην άλλη. Τα αποτελέσματα στις μετρήσεις αίματος που ακολούθησαν έδειξαν ότι οι υψηλές δόσεις του συγκεκριμένου λαχανικού αύξησαν την παραγωγή ινσουλίνης από το πάγκρεας, το όργανο που απελευθερώνει την ορμόνη.

Η είδηση είναι πολύ σημαντική καθώς ο διαβήτης τύπου 2 αφορά το 90% των περιστατικών διαβήτη και χτυπά ολοένα περισσότερους νέους και παιδιά. Τα συνήθη συμπτώματα είναι κόπωση, πολυδιψία και πολυουρία. Επίσης την πάθηση ευνοούν η παχυσαρκία και ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής. Παρ' όλα αυτά, οι επιστήμονες ακόμη δεν μπορούν να πουν με σιγουριά ποια είναι η απαραίτητη ποσότητα που πρέπει να λαμβάνουμε ώστε να έχουμε τα αντιδιαβητικά οφέλη που προσφέρει το συγκεκριμένο λαχανικό.


πηγή: www.elle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...