Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Προσοχή στην ποιότητα των φρούτων που αγοράζουμε.

Οι υπερτροφές μπορούν να αποτελέσουν σύμμαχο της υγείας μας, όμως πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα, την προέλευση και την πιστοποίηση των φρούτων που αγοράζουμε. Δεν πρέπει να είναι η τιμή το πιο σημαντικό κριτήριο στην αγορά ενός τροφίμου αλλά η ποιότητά του.

Στις 20 Ιουνίου, οι ιταλικές αρχές κατάσχεσαν φορτίο ρουμανικού μύρτιλου από τη Ρουμανία που βρέθηκε μολυσμένο με ηπατίτιδα Α. Οι ρουμανικές αρχές επιθεώρησαν την εταιρεία εξαγωγής και
διαβεβαιώνουν ότι όλες οι ποσότητες μύρτιλου που εξάγονται από τη Ρουμανία συμμορφώνονται με τα ευρωπαϊκά υγειονομικά πρότυπα. Ο επικεφαλής του Οργανισμού Υγειονομικής και Κτηνιατρικής Ασφάλειας κάνει την υπόθεση ότι η μόλυνση με τον ιό της ηπατίτιδας Α μπορεί να έχει συμβεί στην Ιταλία.

Πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αναζητούμε πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα, την στιγμή που αγοράζουμε μια υπερτροφή με σκοπό να ωφελήσουμε τον οργανισμό μας.

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος στην αγορά τροφών αγνώστου προέλευσης και ποιότητας, τα οποία τις περισσότερες φορές έχουν δελεαστική τιμή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...