Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Τα κράνα ιδανική καλλιέργεια ορεινών περιοχών με σημαντικές φαρμακευτικές ιδιότητες



Τα κράνα μπορούν να αποτελέσουν μια νέα εναλλακτική λύση αξιοποίησης των ορεινών και ημιορεινών αγρών χαμηλής απόδοσης, ενώ σημαντικές είναι και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες, σύμφωνα με επισημάνσεις των επιστημόνων.
Διάφορες έρευνες έχουν δείξει υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, ανθοκυάνες και φαινολικά παράγωγα, κατά την περίοδο ανάπτυξης και ωρίμανσης των καρπών. Σε άλλες εργαστηριακές έρευνες βρέθηκε μεγάλη περιεκτικότητα.....

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Καλλιέργεια σμέουρων στην Αμερική (video).

Παρακολουθείστε ένα video από καλλιέργεια σμέουρων (raspberries) στην Αμερική. Στο video θα δείτε μια γενικότερη παρουσίαση της καλλιέργειας τα φυτών, την συγκομιδή, την συσκευασία και το κλάδεμα..

Τα σμέουρα καλλιεργούνται εδώ και χρόνια στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία και η εκμετάλλευσή τους αποφέρει στους παραγωγούς σημαντικά κέρδη. Μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε ότι η οικονομία άλλων χωρών στηρίζετε σε μεγάλο βαθμό στην πρωτογενή παραγωγή, έχοντας φθάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία, έχουν αναπτύξει σημαντική μεταποιητική βιομηχανία και μεγάλη εξαγωγική δύναμη. Ίσως πρέπει να παραδειγματιστούμε από όλα αυτά και να πράξουμε ανάλογα.

Δείτε το video....

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ημερίδα με θέμα "Το goji bery και η καλλιέργειά του" στις Σάπες.

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Το Goji Berry και η καλλιέργειά του» διοργανώνεται την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013, στις 10:00 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα τις ημερίδας για το goji berry.





Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Οι αντικαρκινικές ιδιότητες των μούρων.



Πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει ότι όσοι καταναλώνουν άφθονα φρούτα και λαχανικά έχουν μειωμένες πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο. Νεώτερες μελέτες αποδεικνύουν πως οι ζουμεροί καρποί όπως τα σμέουρα, τα βατόμουρα και τα μούρα συγκαταλέγονται μεταξύ των πλέον ισχυρών αντικαρκινικών εκπροσώπων του φυτικού βασιλείου, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

Σε πολυάριθμα πειράματα στο εργαστήριο, επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο διαπίστωσαν ......

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Κλάδεμα μύρτιλου



Σας παρουσιάζουμε ένα πάρα πολύ χρήσιμο video από το Πανεπιστήμιο του Oregon για το κλάδεμα του μύρτιλου. Οι υπότιτλοι είναι ελληνικοί. Τους μεταφράσαμε και τους ενσωματώσαμε για να είναι πιο εύκολο και καλύτερα κατανοητό από όλους. Το video αυτό αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους καλλιεργητές μύρτιλου με την βοήθεια του οποίου θα μπορέσουν να κατανοήσουν τις μεθόδους κλαδέματος που πρέπει να χρησιμοποιήσουν και την σπουδαιότητα του κλαδέματος στο μύρτιλο γενικότερα.
Παρακολουθήστε το video ......

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Διάθεση της παραγωγής.

Αυτό που απασχολεί τους περισσότερους υποψήφιους και νυν καλλιεργητές είναι η διάθεση της παραγωγής. Πήραμε τα φυτά, τα μεγαλώσαμε με κόπο και φροντίδα, έβγαλαν καρπούς και τώρα τι κάνουμε ; Υπάρχουν πολλές δυνατότητες και επιλογές για την διάθεση της παραγωγής, όμως θα πρέπει να τις αναλύσουμε και να σκεφτούμε ποια πραγματικά μας συμφέρει σε βάθος χρόνου. Οι καλλιέργειες των υπερτροφών είναι πολυετής και αυτό θα πρέπει να είναι ένα από τα βασικά μας κριτήρια, δηλαδή ο τρόπος διάθεσης της παραγωγής μας θα πρέπει να αντέξει σε βάθος χρόνου.
 
Ας δούμε παρακάτω τις επιλογές που έχουμε και ας προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τα θετικά και τα αρνητικά τους.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...