Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ημερίδα και εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα «διέξοδος από την πόλη στον αγρό»

Ο Δήμος Ιλίου και η Υπηρεσία Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «διέξοδος από την πόλη στον αγρό», την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Ιλίου.
Καταξιωμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν τους πολίτες που ενδιαφέρονται για τις νέες καλλιέργειες και τους τρόπους χρηματοδότησης, δίνοντας μια διέξοδο από την απραξία και την

Σπανάκι και πράσινα λαχανικά εναντίον διαβήτη τύπου 2

Η κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας σπανακιού και άλλων πράσινων φυλλωδών λαχανικών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη 2, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘British Medical Journal’.
Η έρευνα εισέρχεται σε αντιφατική περιοχή και οι συγγραφείς της προειδοποιούν ότι χρειάζονται νέες μελέτες για να επιβεβαιωθούν

Cheesecake φράουλας

Υλικά
 Για το μπισκότο:
250 γραμμ. μπισκότα digestive ολικής αλέσεως
80 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα:
400 γραμμ. κρέμα γάλακτος

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ανάλυση εδάφους - οδηγίες δειγματοληψίας


Η ανάλυση εδάφους είναι απαραίτητη πριν αποφασίσουμε να καλλιεργήσουμε ένα χωράφι. Το ph του εδάφους και γενικότερα τα χαρακτηριστικά του θα μας βοηθήσουν να αποφασίσουμε ποια καλλιέργεια είναι κατάλληλη καθώς και την προετοιμασία που πρέπει να ακολουθήσουμε πριν την φύτευση. Επίσης η ανάλυση εδάφους είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για της μετέπειτα λιπάνσεις που θα πρέπει να εφαρμόσουμε. Ακολουθεί ένα οδηγός δειγματοληψίας εδάφους ο οποίος θα μας βοηθήσει να πάρουμε σωστά δείγματα για την ανάλυση που πρέπει να πραγματοποιήσουμε ….

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ημερίδα για τα Ελληνικά Αρωματικά Φυτά στην Χαλκιδική

Tην Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013, στις 20.30, στην αίθουσα του Συνεταιρισμού Αγ. Μάμα η Ένωση Νέων Αγροτών Χαλκιδικής οργανώνει συζήτηση-ενημέρωση για τα Ελληνικά Αρωματικά Φυτά.
 Τελευταία παρουσιάζεται ένα συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, τόσο από επαγγελματίες αγρότες όσο και από τρίτους, που απλά θέλουν να αποκτήσουν ένα κάποιο εισόδημα

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Βερίκοκο.Η διατροφική του αξία και τα οφέλη για την υγεία μας

Το βερίκοκο (ορθότερα "βερίκοκκο") είναι ο καρπός της βερικοκιάς. Η μακρόχρονη ιστορία της βερικοκιάς αποτελούσε το χρυσόμηλο των Ρωμαίων και η επιστημονική ονομασία του βερίκοκου είναι prunus armeniaca. Προέρχεται από την Κίνα και λέγεται ότι καλλιεργείται τα τελευταία τουλάχιστον 4.000 χρόνια. 
 Το φρούτο είναι σαρκώδης, σφαιρικό, με αυλακωτή κοιλιακή ραφή, ενώ ο πυρήνας του 

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Farms up! Εκπαιδευτικο εργαστήριο για την υποστήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας στις Σέρρες


Την Τετάρτη, 12 Ιουν 2013, στις 11.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην Νομαρχίας Σερρών, η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών προσκαλεί όλους για συζήτηση στο θέμα «Υποστήριξη Αγροτικής Επιχειρηματικότητας», στα πλαίσια του έργου farms Up.
Η συζήτηση αποτελεί την  τρίτη πανελληνίως διοργάνωση για  την αγροτική επιχειρηματικότητα, μετά την συζήτηση στην Αλίαρτο Βοιωτίας (17/5/2013) για την αγροτική εκπαίδευση και μετά την συζήτηση στην Κονταριώτισα Πιερίας (10/6/2013) για την αγροτική έρευνα. Τα

Σαλάτα με κινόα και βραστά λαχανικά

Υλικά
            ·         1 φλιτζάνι κινόα
        ·         2 φλιτζάνια κρύο νερό
        ·         1 πρέζα αλάτι
·         1 φλιτζάνι μαυρομάτικα φασόλια 

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ζεόλιθος - Ιδιότητες και παρενέργειες.

Γράφει ο Δρ Γεώργιος Ζακυνθινός
Αναπλ. Καθηγητής Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καλαμάτας- Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων

Ένα από τα πλέον πολύτιμα προϊόντα της φύσης με χίλιες δυο ιδιότητες υπάρχει στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Ο λόγος για τον ζεόλιθο, ο οποίος έχει τόσες πολλές εφαρμογές που πολλοί τον χαρακτηρίζουν μαγικό...

Σίγουρα θα αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι ο ζεόλιθος. Πρόκειται λοιπόν για ένα  φυσικό πορώδες υλικό με τεράστια ιοντοανταλλακτική ικανότητα χάρη στην οποία μπορεί 

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Σπαράγγια κατά του διαβήτη


Η θεραπεία του διαβήτη ίσως τελικά έρθει από... την κουζίνα μας, καθώς μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Nutrition αποδεικνύει ότι τα σπαράγγια διαθέτουν ισχυρές αντιδιαβητικές ιδιότητες. Ειδικότερα οι ερευνητές βρήκαν ότι η συχνή κατανάλωσή τους διατηρεί σταθερά και μέσα στα επιτρεπτά όρια τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Επιπλέον διεγείρει την παραγωγή ινσουλίνης, η οποία είναι η ορμόνη που χρειάζεται το σώμα για να απορροφήσει τη

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Το λυκοπένιο μειώνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό έως 55%


Σύμφωνα με μία  φινλανδική μελέτη, μια διατροφή πλούσια σε ντομάτες μπορεί να μειώνει σχεδόν 50% τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Οι ντομάτες και τα προϊόντα τους (χυμοί, κέτσαπ, σάλτσες, πελτές) είναι πλούσιες στην αντιοξειδωτική ουσία λυκοπένιο (λυκοπένη). Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι το λυκοπένιο μπορεί να μειώσει την ικανότητα της «κακής» (LDL) χοληστερίνης (χοληστερόλης) να προκαλεί αθηρωματικές πλάκες μέσα στα τοιχώματα των αρτηριών. Αυτές οι πλάκες αποτελούν την κύρια αιτία

Τηγανίτες με μύρτιλλα και κομπόστα


Κατάλληλες για ένα γευστικό πρωινό
Υλικά  για 2-4 άτομα
  
Για την κομπόστα βύσσινο
½ κιλού βύσσινα καθαρισμένα, πλυμένα και στραγγισμένα
4 ποτήρια νερό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...